U Barsi (više) nema krize: Došao i Kunde

You are currently viewing U Barsi (više) nema krize: Došao i Kunde

Barselona je završila još jedan posao u ovom prelaznom roku. I definitivno je dovela defanzivca Sevilje Žila Kundea.

Posle Kesija i Kristensena, koji su došli kao slobodni igrači, Barsa je dovela i trećeg fudbalera za kojeg je platila obeštećenje od 50 i više miliona evra. Posle Rafinje i Levandovskog, na Kamp Nou se pojavio Žil Kunde doskorašnji defanzivac Sevilje.

Vodila je pravi mali rat Barsa sa Čelsijem oko Kundea i na kraju ga dobila. Na kraju dobila ga je za 50 miliona evra uz bonuse.

Međutim, na kraju su ostale neke oprečne informacije. Do skoro je važilo kako Kunde ne želi nigde osim Barselone i da je zbog toga navodno Sevilja odbacila bolju ponudu Čelsija. Ali sportski direktor Sevilje Monći baca novo svetlo na čitav transfer.

On je otkrio da je postignut usmeni dogovor sa Čelsije, da se i sam igrač dogovorio sa Plavcima. I da je transfer trebalo da se realizuje, ali su se Plavci nećkali. Taj prostor je iskoristila Barselona i dala bolju ponudu.

Šta je stvarno istina verovatno se nikada neće saznati, ali ono što je najvažnije je da Barsa nastavlja da se pojačava uprkso velikim finansijskim problemima u kojima je bila do pre samo nekoliko meseci. Na čuđenje u prvom redu trenera Bajerna Julijana Nagelsmana.

Source: SportKlub

Leave a Reply