U Partizanu čekaju rasplet: Sadik sve bliži Viljarealu

You are currently viewing U Partizanu čekaju rasplet: Sadik sve bliži Viljarealu

Umar Sadik već duže vreme nalazi se na meti Viljareala, a sada je transfer bliži nego ikad realizaciji, javlja Fabricio Romano.

Trener Unai Emeri je jasno istakao da želi da mu ovog leta dovedu napadača Almerije. Da bi se to desilo mora najpre klub da napusti Dia, koji je na pragu odlaska u Salernitanu, u kojoj bi trebalo da provede jednu sezonu na pozajmici uz klauzulu o obaveznoj kupovini po isteku iste.

Sva dešavanja o nastavka karijere Sadika pomno prate u Partizanu – ne bez razloga. Kada su prodavali nigerijskog fudbalera Almeriji u ugovor su stavili brojne klauzule jedna od njih kaže da će od naredne prodaje njima pripasti kad se sve odbije čistih 10 posto.

U ovo slučaju to bi mogao da bude ozbiljan novac za srpski fudbal. Kako u Almeriji traže 25.000.000 evra za Sadika, ukoliko uspeju da ga prodaju po toj ceni to znači da će u Humsku direktno otići 2.500.000 evra.

Crno-beli su od njegove prodaje odmah zaradili 5.000.000 evra, plus još 500.000 evra kada se Almerija plasirala u Primeru i sada bi mogli još 2.500.000 evra.

Inače, pored Viljareala za Sadika su interesovanje pokazali Valensija i Real Sosijedad.

Source: SportKlub

Leave a Reply