Vakcina ili ne: Premijer liga se sprema za novi talas korone

You are currently viewing Vakcina ili ne: Premijer liga se sprema za novi talas korone

Premijerligaški klubovi pokušavaju da pronađu način da izbegnu probleme sa novim širenjima koronacirusa kada u avgustu počne nova sezona.

Premijer liga razmatra i mogućnost da igrače „razdvoji“ po vakcinalnom statusu kako bi sprečila potencijalno širenje koronavirusa na jesen i zimu.

Nekoliko klubova već je bilo prinuđeno da na pripremne turneje ode bez igrača koji nisu vakcinisani zbog pravila koja važe u zemljama u koje su putovali.

Čelsi je tako na turneju u Sjedinjenim Američkim Državama otputovao bez Ngoloa Kantea i Rubena Loftusa-Čika koji nisu vakcinisani i koji zbog toga nisu mogli da uđu u SAD.

U sličnoj poziciji našao se i Kristal Palas koji je na turneju u Singapuru i Australiji otputovao bez Vilfrida Zahe, Marka Gueija i Majkla Olisa.

Tokom ovog prelaznog roka ispostavlja se da je vakcinalni status igrača jedan od faktora za uspešno obavljanje transfera, sve je više klubova koji ne žele da dovedu igrača za koga su zapravo zainteresovani ako on nije vakcinisan.

Prema nekim predviđanjima, zima bi mogla da donese novo širenje virusa, engleski mediji izveštavaju da klubovi pokušavaju da nađu način da to spreče.

Jedna od opcija koja se razmatra je da se tereni za trening podele a to bi značilo da bi igrači koji nisu vakcinisani trenirali odvojeno i provodili vreme dalje od ostalih članova ekipe. Klubovi takođe pokušavaju da preko agenata ohrabre nevakcinisane igrače da se vakcinišu.

 

Source: SportKlub

Leave a Reply