Veliki bod Štutgarta, Miler činio čuda protiv Lajpciga

You are currently viewing Veliki bod Štutgarta, Miler činio čuda protiv Lajpciga

Iznenađenje u Štutgartu, domaćin je izvukao bod u duelu sa favorizovanim Lajpcigom, ponajviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Mileru – 1:1.

Od dolaska Lajpciga na veliku scenu i plasmana ovog kluba u Bundesligu, Štutgart je samo jednom uspeo da ostane neporažem u međusobnim duelima, dogodilo se to 2018. godine. U preostalih sedam susreta Lajpcig je svaki put slavio pobedu.

I zbog toga je remi koji je Štutgart ostvario na početku sezone protiv Lajpciga iznenađenje i vrlo dobra rezultat za domaćina. Krenulo je sve prema očekivanjima, u osmom minutu na asistenciju Olma pogodio je Nkunku. 

Ipak, trenutak nepažnje iz 31. minuta i odlično snalaženje Francuza Amade posle dodavanja Saše Kalajdžića doneli su izjednačenje. Malo ko je tada očekivao da je i postavljen konačan rezultat. 

Lajpcig je bio apsolutno dominantan do kraja susreta, ali je na golu Štutgarta Miler činio čuda. Posebno to važi za situacije iz sredine drugog poluvremena, kad je u 66. minutu odbranio šut Nkunkua, a potom šest minuta kasnije pokušaj glavom Orbana. 

Source: SportKlub

Leave a Reply