Vieira: Mogu da igram po krilu, ali ja sam ofanzivni vezni

You are currently viewing Vieira: Mogu da igram po krilu, ali ja sam ofanzivni vezni

Portugalski fudbaler Fabio Vieira izjavio je da je iznenađen brzinom kojom je finaliziran njegov transfer iz Porta u Arsenal i da je veoma srećan što se ispuniti dečački san da igra u Premijer ligi.

Tobdžije su vezistu platile 35 miliona evra, dok će za eventualne bonuse uplatiti kompenzaciju od pet miliona.

„Transfer se dogodio veoma brzo, ali osećam da sam spreman. Oduvek sam želeo da igram za Porto, ali igranje u Premijer ligi predstavlja ostvarenje mojih snova. Delim prezime sa Patrikom Vijerom, on je prava legenda. Navijači su mi pevali pesmu prvobitno posvećenu njemu tokom prijateljske utakmice u Nemačkoj“, rekao je 22-godišnjak i dodao:

„Razgovor sa menadžerom i sportskim direktorom Eduom je bio izuzetno važan – rekli su mi da me žele u Arsenalu. Predstavili su ideju koja mi se svidela, žele veliki broj mladih igrača koji će se nadmetati i igrati zajedno narednih godina. Pregovori sa Portom i mojim agentom su brzo završeni i veoma sam srećan što sam došao u klub sa velikom istorijom kakav je Arsenal“.

Vieira je još kao dečak znao kako najviše želi da igra – idoli su mu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, a fudbal u Engleskoj mu je primamljiv zbog velikog broja sunarodnika koji su ostavili značajan trag na Ostrvu.

„Preferiram lepršav, napadački fudbal sa mnogo poseda. Mesija volim zbog načina na koji igra – obojica smo levonogi, delimo neke kvalitete. Ronaldo mi nije idol zato što mi je sunarodnik – veliki je radnik, ima nesvakidašnji mentalitet i postiže orgoman broj golova. Oni su izuzetni igrači“.

Mikel Arteta
REUTERS/David Klein via Guliver

Vieira je ofanzivni fudbaler i može da igra na više pozicija na terenu – kao ofanzivni vezni i na oba krila. Ipak, Martin Edegor igra izuzetno u ekipi koju sa klupe predvodi Mikel Arteta i naredni period će pokazati da li će par kreativnih češće deliti minutažu ili igrati zajedno.

„Menadžer mi je rekao da zna da mogu da igram u sredini veznog reda, kao kreativac ili centralni vezni fudbaler. Mogu da igram i po krilu, ali ja sam ofanzivni vezni – to je moja prirodna pozicija. Moram da poradim na defanzivi, to je veoma važno. Premijer liga je fizički veoma zahtevna. Prošle godine sam sa Portom igrao protiv Liverpula, bio je to veliki izazov“, zaključio je Vieira.

Arsenal narednu pripremnu utakmicu igra kao gost protiv Orlando Sitija 21. jula u 1.30 posle ponoći.

Source: SportKlub

Leave a Reply