Vlasnik Napolija: Neću više da dovodim Afrikance

You are currently viewing Vlasnik Napolija: Neću više da dovodim Afrikance

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis više ne planira da dovodi fudbalere iz Afrike.

Laurentis, poznat po svom specifičnom ponašanju, sada je otišao korak dalje i rekao da ne namerava da više dovodi afričke igrače, sem ukoliko ne potpišu sporazum sa klubom i obavežu se da neće nastupati na Kupu afričkih nacija.

„Rekao sam im – momci, nemojte više da mi pričate o afričkim fudbalerima. Volim ih, ali ili će da potpišu dokument prema kojem se odriču nastupa na Kupu Afrike ili nikad neće biti tu od tog turnira i od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi. Mi smo idioti koji plaćaju plate samo da bismo ih slali širom sveta da igraju za druge“, rekao je De Laurentis, pa potom otkrio da je odbio da proda klub, iako je imao ponudu.

„Američki investitori bili su spremni da plate 900 miliona dolara da kupe Napoli, ali sam ih odbio. Poslednjih godina su moderni investicioni fondovi, a oni moraju da garantuju investitorima određenu zaradu u pet godina. Oni vide fudbal kao veliku priliku da dupliraju uloženi novac prodajom investicionim fondovima. To je ono što rade Milan i Inter, zar ne? Napali su me tim fondovima i više ne mogu da izdržim… Ipak, oni ne shvataju da sam ja preduzetnik koji uživa u igranju igre. Pustite me da se igram“, rekao je Laurentis.

 

Source: SportKlub

Leave a Reply